Life Languages™

 

De meest kritische collega vond dit de beste training van de afgelopen jaren

Het begrip van de talen helpt mezelf in relatie tot anderen

Zicht op de life languages helpt in het verdelen van taken onderling

Dit is een leuke en positieve manier om over jezelf te praten

Life Languages biedt een gemeenschappelijke taal en tool

Communiceren doen we allemaal, op onze eigen manier. Om die Communicatie om te zetten in Communicatiekracht, is een persoonlijke handleiding eigenlijk onmisbaar. Life Languages™ biedt precies dat: concreet inzicht in uw eigen, persoonlijke en unieke Communicatiekracht. De 7 talen in het kort Life Languages™ gaat uit van zeven verschillende talen die terug te voeren zijn op hoofd, hart en handen. Met andere woorden: er zijn zogenaamde cognitieve talen, emotieve talen en kinetische talen. Life Languages™ kent de volgende zeven talen: Mover, Doer, Influencer , Responder, Shaper, Producer en Contemplator. Het Kendall Life Languages Profile™ geeft zicht in het unieke filter van iedere taal, de behoefte van anderen, de passie, de te ontwikkelen kwaliteit, het te ontwikkelen patroon (gedrag) en de natuurlijke kracht.

 

Mensen verschillen in hoe ze communiceren. Het krijgen van inzicht in de verschillende communicatiestijlen die er zijn en die je zelf hanteert, levert winst op in zowel persoonlijke als professionele relaties.

Communicatie-intelligentie gaat over de mix van zeven communicatiestijlen. In het boek wordt een communicatiestijl een taal genoemd: welke communicatietaal gebruik je? Filters zijn daarbij heel belangrijk. Wat zie je (neem je wel en niet waar)? En waar heb je behoefte aan in de omgang met anderen? Start je communicatie vanuit het denken of voelen, of handel je meteen? Waar ben je echt goed in en waar loop je warm voor?

Dit boek is gebaseerd op het in de VS door Fred en Anne Kendall ontwikkelde instrument 7 Life Languages. Het wordt veel door coaches gebruikt en helpt niet alleen om je eigen communicatie beter te begrijpen, ook biedt het je volop inzicht in die van de mensen om je heen. En daar heb je plezier van in je werk, in teams, als leidinggevende en in alle relaties met vrienden en familie.

Liesbeth gaf op een prettige manier de workshop Life Languages voor ons wijkteam van HDS zorg Barneveld. Het was een waardevolle bijdrage zowel persoonlijk als voor ons team. De workshop geeft inzicht in je voorkeursstalen van omgaan en communicatie met situaties met zowel cliënten als mantelzorgers. Liesbeth’s levendige manier van presenteren zet je tot nadenken over jouw manieren van communicatie en je afstemming op de levenstaal van de vraagsteller(s). De groepsworkshop Life Languages is ook een handig instrument om de kracht en de uitdagingen binnen je team helder te krijgen.