Blog - laatste nieuws

Toegeven

Wat is dat toch een mooie eigenschap, als je kunt toegeven. Je bent in staat om iets te bekennen. Bijvoorbeeld aan te geven dat het meer geluk dan wijsheid is dat een opmerking doel treft. Je erkent dat je iets niet goed begrijpt bijvoorbeeld. Je onderkent je eigen beperkingen. Je hebt er geen moeite mee een verzoek van een medewerker in te willigen, ook al gaat het ten koste van jezelf. Je staat toe dat een ander je een compliment maakt. Je stemt toe in een goed idee van je vriend en maakt ruimte in je agenda. Je vergunt de ander naar zijn favoriete televisieserie te kijken. Je bezwijkt onder een paar goede argumenten om toch iets meer geld uit te geven aan die nieuwe auto bijvoorbeeld. Je weet wat het is om bij te draaien en niet star vast te houden aan je eigen ideeën. Je geeft je over, aan de liefde bijvoorbeeld, en laat haar toe in je leven. Je zwicht voor de lieve woorden van de ander. Je weet van wijken als het gaat om een verschil van mening en geeft toe.

En waarom is het dan vaak zo moeilijk om zo’n mooie eigenschap je eigen te maken? Het gedachtegoed van Simon P. Walker over Human Ecology geeft hier antwoorden op en heeft bovendien veel meer te zeggen over vraagstukken met betrekking tot de interactie met je omgeving.

Samen met Oeds Blok heb ik me verdiept in dit gedachtegoed en hebben we een tweedaagse training ontwikkeld rond het thema ‘The Undefended Leader’. We willen graag drie dagen (een tweedaagse en twee terugkombijeenkomsten) optrekken met leidinggevenden die vrij willen zijn om helemaal beschikbaar te zijn in de situatie waarin je bent, zonder compromis door angsten, twijfels of de noodzaak van zelfbehoud. Is je interesse gewekt? Zie voor meer informatie de website van Instituut voor Undefended Leadership.