Blog - Laatste Nieuws

Visual Landscaping – een oefening

Bron: Human Ecology Business

Omgeven door ‘moestuintjes in het klein’ van die bekende kruidenier des vaderlands, denk ik na over mijn eigen kleine wereld. Hoe die wereld er idealiter uitziet, waar ik zo van kan genieten en over die dingen die ik liever kwijt dan rijk ben.

De grotere wereld klopt dagelijks aan de deur, maar laat ik niet altijd binnen. Wat gebeurt daar veel en wat een rampen voltrekken er zich voor onze ogen. Veroorzaakt door de natuur zoals in Nepal, maar ook door onze medemensen, zoals in Syrië en Irak. De uitspraak van de oprichter van Dorcas tijdens het 35-jarige jubileumfeest van afgelopen weekend blijft me bij: ‘Je kunt niet de wereld veranderen, maar je kunt wel de wereld van een persoon veranderen’. De deur gaat open.

Terug naar die kleine persoonlijke wereld, de ruimte die jij en ik innemen, gaan mijn gedachten naar de introductie van de ecologische voetafdruk. Ik zat dicht bij het vuur door een vriend die daar zijn leven aan weidt: goed zorgen voor deze wereld en waar je die wereld in balans kunt houden, dat ook doen. Een vluchtje Amsterdam-Nice kon ik laatst CO2-neutraal boeken door het overmaken van een gift van € 3,76. Het leek me uitermate weinig voor het planten van een extra boom.

Vanuit dat vliegtuigraampje kijk je zo mooi neer op die lappendeken Nederland. Een landschap dat iets laat zien van wie wij zijn: gestructureerd, goed georganiseerd en een knus volk dat van gezelligheid houdt. Hoe ziet die lappendeken van mijn leven eruit? Ben je daar benieuwd naar? Van de week ontdekte ik een mooie oefening ‘Visual landscaping‘ geïntroduceerd door Simon P. Walker. Een oefening die goed doet en nieuwe inzichten oplevert. Neem eens een kijkje in jouw persoonlijke landschap!

© 2018