Blog - Laatste Nieuws
aan het roer, heft in handen, boven de wet staan, regels, leven, vrijheid, verantwoordelijkheid, persoonlijk ondernemerschap

Boven de wet staan

Niemand staat toch boven de wet zeker? En als je dat al denkt dan ben je onwettig en illegaal bezig. Als fraudeur, als dief, als een bestuurder die inhaalt bij een doorgetrokken streep, als een bewoner uit Singapore die kauwgom op straat uitspuwt, als wildplasser en dat soort ongein. Nee, je zou wel willen dat je je eigen leven kon leven met je eigen regels en richtlijnen. Dat blijft een utopie. Of kan het toch?

Neem de wetgeving rond ziekte. Daar zou je toch als eerste boven willen staan?! Ik heb het eerlijk gezegd nooit begrepen dat als je ziek bent je aan zoveel richtlijnen moet voldoen, keuringen dient te ondergaan en een circus aan paperassen moet bijhouden. Er mag zeker wel verantwoording worden afgedragen voor het ontvangen van een (ziekte)uitkering, maar wordt er wel genoeg rekening gehouden met wat iemand aankan? Wat bevordert de genezing en wanneer wordt het juist ziekmakend?

Er is een staaltje persoonlijk ondernemerschap voor nodig om in dit soort situaties boven de wet(geving van het UWV) uit te stijgen. Laatst maakte ik het mee toen een zieke medewerker besloot om het heft in eigen hand te nemen. Het feit werd onder ogen gezien dat gegeven de omstandigheid het niet haalbaar was om terug te keren voor de oorspronkelijk uren. De consequentie, minder inkomen, nam de medewerker voor eigen rekening. Het gevolg van zo’n dapper besluit is dat de bedrijfsarts uit beeld raakt en het UWV plotseling geen rol meer speelt. Wat een opluchting! En zo sta je op sommige momenten zelf aan het roer en boven de wet!

1 antwoord
 1. Nicolaas
  Nicolaas zegt:

  Nee, niemand staat boven de wet.
  Destijds moest ik alle ,verzwakte, krachten aanwenden om in de WAO te komen
  zelfs met rechtszittingen tot aan het hoogste rechtsorgaan.
  Ik was mijn eigen advocaat.
  Gelukkig werd ik u i t e i n d e l i j k in het gelijk gesteld. Pfffff….
  De grootste fout die ik ooit maakte: ik werd ziek!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2018