Blog - Laatste Nieuws
johari venster blinde vlek vastroesten patronen verborgen onzichtbaar onbewust

Blinde vlekken

Ongeveer 16 jaar oud was ik toen ik met mijn vader door Emmen reed. De plaats waar ik ben opgegroeid. Nee, niet met hem als bestuurder, maar ik was degene die het stuur in handen had. Voor ons huis had ik wel vaker op en neer gereden in de Eend van mijn moeder. Nog niet eerder op de vierbaansweg rond het centrum. Ik wist nog niet af van het bestaan van de blinde hoek, maar had al wel gevoel voor snelheid. Oftewel, Liesje zou inhalen.. Een flinke uitbrander van mijn vader weerhield me op het juiste moment dit te doen. “Eerst in je spiegels kijken voordat je wilt inhalen riep hij uit”. Een beter leermoment kun je je niet wensen. Niks geen simulatie, maar real-time, in de praktijk met het gevaar rondom je flanken.

De blinde hoek kent een biologische variant: de blinde vlek. En daarvan bestaat een overdrachtelijke versie. Deze kwam ik van de week weer eens bij mezelf tegen. Werk ik bijna drie jaar voor de christelijke organisatie Dorcas, kom ik deze week op het lumineuze idee de vacatures te laten plaatsen op de bekende christelijke vacaturesite www.christiantalent.nl. Hoe blind kun je zijn? Enfin, tegen gereduceerd tarief stonden de vacatures de volgende dag op de bewuste wervingssite te pronken.

Ik vraag me inmiddels wel af hoe je toch kunt voorkomen om in allerlei patronen terecht te komen en vast te roesten in je gedachten? Want wees eens eerlijk, door welke blinde vlek ben jij kort geleden tegen de lamp gelopen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2018